nederlands + nieuws  
  projecten 2.12
    + 1.12  
    5.11  
    3.11  
    2.11  
    +1.11  
    +7.10  
    + 6.10  
    +5.10  
    + 4.10  
    + 2.10  
    + 1.10  
    + 4.09  
    + 1.09  
    + 5.08  
    + 4.08  
    + 3.08  
    + 1.08  
    + 9.07  
    + 7.07  
    6.07
locatie
cliënt
gilze
h. van kruijsbergen, n. kanters
   
info De opdrachtgevers hebben twee jonge kinderen, beiden geboren met een handicap met een progressief ziektebeeld. Daardoor zijn zij in de toekomst, meer en meer, aangewezen op het gebruik van een rolstoel. Het perceel is opgedeeld in drie, Oost-West georiënteerde, zones: de straat, het woonhuis en de tuin. De straat aan de noordzijde is verhard en is naast entree vooral speelruimte. De straat bevindt zich zowel binnen als buiten het woonhuis en is de overloop van de slaapkamers. De tuin aan de zuidzijde is zacht en groen en grenst tot aan de slaapkamers. Alle slaapkamers liggen op de begane grond en hebben toegang tot de tuin. De beneden verdieping is ontworpen als een beperkte maar overzichtelijke wereld, de horizon reikt niet verder dan de tuinmuren. Op de verdieping wordt de horizon letterlijk verruimd. Vanuit de woonkamer, het terras en het therapiebad heeft men uitzicht over de wijk en de verderop gelegen weilanden. De draagconstructie is buiten de woning geplaatst, de indeling van de woning blijft daardoor aanpasbaar. Omdat de bouwtijd was beperkt tot zes maanden zijn de gevels volledig opgebouwd uit geprefabriceerde gevelelementen met zoveel mogelijk repetitie.
   
afgerond 2008
    + 2.04  
    + 1.04  
    + 1.02  
    + 1.00  
  + bureau    
  + info    
























     

























A