nederlands + nieuws  
  projecten 2.12
    + 1.12  
    5.11  
    3.11  
    2.11  
    +1.11  
    +7.10  
    + 6.10  
    +5.10  
    + 4.10  
    + 2.10  
    + 1.10  
    + 4.09  
    + 1.09  
    + 5.08  
    + 4.08  
    + 3.08  
    + 1.08  
    + 9.07  
    + 7.07  
    + 6.07  
    + 5.07  
    4.07
locatie
cliënt
eindhoven
r. van avezaath, a. meelkop
   
info De bestaande woning is aan de achterzijde uitgebreid met een tuinkamer. Om een betere aansluiting op de patio, de tuin en de bestaande gevel te kunnen realiseren is het vloerniveau verlaagd tot 72 centimeter onder maaiveld. Het laag gelegen dak is bedekt met vegetatie: de tuin krijgt meerdere niveaus. Het hoogteverschil met de bestaande woningvloer wordt overbrugt door bordessen of Sawa's. De kelder is geopend en vergroot door de toevoeging van een patio met een glazen pui over de volledige breedte.  Door het binnenbrengen van daglicht kan de voormalige bergruimte worden ingericht als kantoor- en ontvangstruimte.
   
ontwerp 2007
    + 2.04  
    + 1.04  
    + 1.02  
    + 1.00  
  + bureau    
  + info