nederlands + nieuws  
  projecten 2.12
    + 1.12  
    5.11  
    3.11  
    2.11  
    - 1.11
locatie eindhoven
cliënt particulier
   
info In de wijk ’t Hool, van het vermaarde architectenbureau van den Broek en Bakema 1968, staan een aantal vrijstaande woonhuizen. boonstra - van kruysbergen architecten is gevraagd om te onderzoeken of een uitbreiding van het woonhuis aan de noordzijde mogelijk is. De woonhuizen staan op de perceelgrens volledig georiënteerd op het westen. De royale tuin wordt geflankeerd door een gemeenschappelijke tuin en een doorlopende muur van de aangrenzende patiohuizen, aan de zuidzijde wordt de tuin middels hagen afgeschermd van de hof. De uitbreiding van glazen gevels staan terug ten opzicht van de perceelgrens, grenzend aan de gemeenschappelijke tuin. Het terras is verplaatst naar de noordzijde en beslaat de volledige lengte van de tuin. Het terras is tuinkamer en ‘achterom’ maar ook de fietsenberging en ruimte om te zonnen. Het interieur is ter plaatse van de entree rigoureus gewijzigd. Het dak van de garage aan de oostzijde van het woonhuis is deels verwijderd zodat naast de entree een prachtig ruim lichthof ontstaat. De lichthof zorgt voor een spectaculaire ruimtelijk ervaring van licht en ruimte, in het hart van het woonhuis. De architectuur is bescheiden zowel in kleur als detaillering. Het beoogde karakter van de ruimte is rauw.
   
afgerond 2011
    +7.10  
    +6.10  
    +5.10  
    +4.10  
    +2.10  
    + 1.10  
    4.09  
    + 1.09  
    + 5.08  
    + 4.08  
    + 3.08  
    + 1.08  
    + 9.07  
    + 7.07  
    + 6.07  
    + 2.04  
    + 1.04  
    + 1.02  
    + 1.00  
  + bureau    
  + info