nederlands + nieuws  
  projecten 2.12
    + 1.12  
    5.11  
    3.11  
    2.11  
    +1.11  
    +7.10  
    + 6.10  
    +5.10  
    4.10
locatie
cliënt
elfhoeven, reeuwijk
particulier
   
info Het uitzicht over de plas is fenomenaal. Daarom wordt het woonhuis dicht tegen de plas, op de kop van het eiland geplaatst. ‘Wonen aan het water’.
Het woonhuis verzacht de grenzen tussen land en water. Om de beperkte bouwstede te respecteren is het woonprogramma verdeeld over drie lagen; souterrain, begane grond en verdieping.
Het souterrain is een meer besloten wereld voorzien van grote lichthoven. In het souterrain bevinden zich atelierruimte en de slaapkamers voor de kinderen.
De ruimten grenzen aan een gemeenschappelijke ruimte die is georiënteerd op een van de lichthoven. De begane grond is volledig open maar klassiek georganiseerd rondom de openhaard en de centraal gelegen trap.
De gevels zijn rondom van glas. De kap is een raster van houten sporen bekleed met glasplaten die deels zijn gefigureerd. Onder de kap is de enorme ruimte gedifferentieerd door kleine paviljoens, waarin zich de badkamer en slaapkamer van de peuter bevindt. De verdieping is tevens het hoog gelegen terras aan het water. Het is een punt waar je geniet van de weidsheid van het plassengebied.
   
ontwerp 2010
    +2.10  
    + 1.10  
    4.09  
    + 1.09  
    + 5.08  
    + 4.08  
    + 3.08  
    + 1.08  
    + 9.07  
    + 7.07  
    + 6.07  
    + 2.04  
    + 1.04  
    + 1.02  
    + 1.00  
  + bureau    
  + info